420 000 лева е финансовата подкрепа, която до момента Турция е

...
420 000 лева е финансовата подкрепа, която до момента Турция е
Коментари Харесай

Посланикът на Турция у нас: Миграцията към страната ви е нулева и ще остане такава

420 000 лв. е финансовата поддръжка, която досега Турция е оказала на България в битката с COVID-19. Това заяви в извънредно изявление за „ Събуди се ” турската посланичка у нас Айлин Секизкьок. В ефира на тя даде две уверения – че тази помощ ще продължи до края на свещения месец Рамазан и, че на границите с Турция миграцията ще остане нулева.

„ Аз се схващам към цялото българско семейство на бюрократи и министри, тъй като всекидневно беседваме с тях. Те оказват помощ на нас и ние на тях. Турската поддръжка за България надвиши 420 000 лв.. Ще продължим да оказваме помощ през целия месец на Рамазана ”, сподели Секизкьок.

Темата с бежанците не е проблем самичък по себе си, а е в резултат на политически, стопански и филантропични такива, безапелационна беше посланичката. „ Изправени сме пред най-голямото преселение на хора от Средновековието насам. Хората се движат към границите на Турция, на талази по стотици хиляди. От доста време Турция стои като отбрана против тази вълна от хора. Повишихме граничния си потенциал, с цел да предотвратим противозаконната миграция към Турция и от страната ни към Европа ”, сподели още Нейно превъзходителство.

„ Ние сме за съдействие и взаимност с Европа ”, сподели Секизкьок. „ Утешително е да забележим, че в България министър председателят Борисов разбра това и компликациите на Турция. Миграцията към страната ви е нулева и ще остане такава и вбъдеще ”, обяви тя.

Секизкьок осведоми, че коронавирусът е достигнал Турция на доста късен стадий. „ На 11-ти март беше открит първият случай на възпален в страната. Това се дължи на превантивната ни политика – краткотрайно прекратяване на въздушния трафик, затваряне на границите ни с Иран и медицински инспекции на летищата ”, изясни тя. 

Туризмът е значима част за турската стопанска система. Посланичката внесе изясненост по какъв начин страната ще се опита да избави летния сезон. „ Добрата вест е, че съгласно предварителните изследвания задграничните туристи гледат на Турция положително след вируса. До това умозаключение стигнахме въз основата на две изследвания. Първата индикация е, че има доста ниски равнища на анулирани дълготрайни резервации. Второ – започнаха да се вършат краткосрочни такива в Турция. Това доверие на задграничните туристи е основно за отношението им към здравния ни бранш. Усещат, че ще бъдат добре предпазени и лекувани. Ще ревизираме задграничните туристи. Не можем да си позволим да посрещнем вируса с тях ”, заяви Нейно превъзходителство Айлин Секизкьок. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР